De perfecte scheerbeurt? Dat kan bij de barbier of de gespecialiseerde herenkapper. Wil je het toch ook zelf thuis eens proberen, dan geven we je alvast een aantal tips mee.

 

Tip 1: Bespaar niet op je materiaal

Voor een deftige scheerbeurt heb je goed materiaal nodig. Bovendien zal je in het begin ook wat producten uit moeten testen. Messen, zeep, kwasten en aftershaves, proberen gaat mee. Er zijn heel wat leverancier on- en offline te vinden die kwaliteit leveren.

 

Tip 2: Start met een veiligheidsscheermes

Geen massa ervaring met nat scheren, begin dan met een veiligheidsmes. Dit is iets tussen een handmatig en elektrisch scheermes. Ze geven een goed resultaat, maar zijn ook comfortabel en makkelijk te gebruiken. Je vindt hele mooie exemplaren met chroom die een waar genot zijn om te gebruiken.

 

Tip 3: Een goede kwast is essentieel

Je kwast bepaalt mee de kwaliteit van je schuim en is dus zeer belangrijk. Er zijn verschillende types kwasten en je voorkeur is persoonlijk.

 

Tip 4: Kies voor kwalitatief scheerschuim

Als regeltje kan je in het achterhoofd houden dat een droge huid vraagt om zeep met meer glycerine, terwijl je met een vette huid minder glycerine nodig hebt. Uiteraard speelt ook de geur een belangrijke rol.

 

Tip 5: Geniet van de ervaring

De perfecte scheerbeurt is genieten geblazen, maak er dus een belevenis van. Zorg dat je het relaxt aanpakt en kan genieten.

 

Nood aan de perfecte scheerbeurt? Dan kom je vanzelf bij Mantype in Brugge terecht. Wij zijn thuis in scheren en hebben alle expertise in huis om jou een topbeleving te geven.
Neem hier contact met ons op of bel ons voor een afspraak!