Back to the top
zooming-background

Blog

De perfecte scheerbeurt? Dat kan bij de barbier of de gespecialiseerde herenkapper. Wil je het toch ook zelf thuis eens proberen, dan geven we je alvast een aantal tips mee.

 

Tip 1: Bespaar niet op je materiaal

Voor een deftige scheerbeurt heb je goed materiaal nodig. Bovendien zal je in het begin ook wat producten uit moeten testen. Messen, zeep, kwasten en aftershaves, proberen gaat mee. Er zijn heel wat leverancier on- en offline te vinden die kwaliteit leveren.

 

Tip 2: Start met een veiligheidsscheermes

Geen massa ervaring met nat scheren, begin dan met een veiligheidsmes. Dit is iets tussen een handmatig en elektrisch scheermes. Ze geven een goed resultaat, maar zijn ook comfortabel en makkelijk te gebruiken. Je vindt hele mooie exemplaren met chroom die een waar genot zijn om te gebruiken.

 

Tip 3: Een goede kwast is essentieel

Je kwast bepaalt mee de kwaliteit van je schuim en is dus zeer belangrijk. Er zijn verschillende types kwasten en je voorkeur is persoonlijk.

 

Tip 4: Kies voor kwalitatief scheerschuim

Als regeltje kan je in het achterhoofd houden dat een droge huid vraagt om zeep met meer glycerine, terwijl je met een vette huid minder glycerine nodig hebt. Uiteraard speelt ook de geur een belangrijke rol.

 

Tip 5: Geniet van de ervaring

De perfecte scheerbeurt is genieten geblazen, maak er dus een belevenis van. Zorg dat je het relaxt aanpakt en kan genieten.

 

Nood aan de perfecte scheerbeurt? Dan kom je vanzelf bij Mantype in Brugge terecht. Wij zijn thuis in scheren en hebben alle expertise in huis om jou een topbeleving te geven.
Neem hier contact met ons op of bel ons voor een afspraak!

196

In wie heb jij het meeste vertrouwen: in een specialist of in een generalist? Wij weten alvast het antwoord. Als herenkapper zijn we gespecialiseerd in het haar en de snit van mannen en daar focussen we ons dan ook op. Wij geven je alvast 3 goede redenen mee waarom het verstandig is om te kiezen voor een gespecialiseerde mannenkapper.

 

Reden 1: Focus en expertise

Nee, je kan niet in alles gespecialiseerd zijn, focus is belangrijk. Wel als je kiest voor een herenkapper die gespecialiseerd is in het haar van mannen, dan kies je bewust voor een vakman. Bij Mantype beperken we ons bewust tot mannen, maar van herenkapsels en herensnits weten we dan ook alles. Omdat we ons specialiseren kunnen we alle nieuwe ontwikkelingen op de voet volgen en een betere service leveren. Al de rest vinden we een stuk minder belangrijk.

 

Reden 2: Producten op maat

Omdat mannenhaar niet hetzelfde is dan het haar van vrouwen, zijn er ook andere verzorgingsproducten nodig. Bij een specialist kan je deze producten vinden. Zo werken we bij Mantype met haarproducten specifiek afgestemd op de heren. Reken maar dat je het verschil voelt en dat het effect en de werking een stuk beter is.

 

Reden 3: Een mannelijke setting

Mannen onder elkaar begrijpen wat er nodig is om van een knipbeurt een succes te maken. Een gespecialiseerde herenkapper zorgt ervoor dat je geen tijd verliest, dat een eventuele wachttijd wordt opgevuld met leuke zaken en dat er steeds wat te drinken voorhanden is. Zo wordt het bezoeken van de kapper geen martelgang, maar een waar plezier.

 

Ben jij op zoek naar een gespecialiseerde herenkapper in Brugge? Spring dan zeker Mantype eens binnen, wedden dat je je er onmiddellijk thuisvoelt?
Neem gerust contact op om meer te weten te komen over Mantype!

228